Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over onze camperverzekering. Selecteer uw vraag uit één van onderstaande categorieën.

Algemeen

Dekking

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, u mag uw camper of kampeerauto uitlenen. Houd er wel rekening mee dat schuldschades ten koste gaan van uw schadevrije jaren en dus van uw premie. Heeft u de dekking Particuliere verhuur meeverzekerd? Dan geldt ook bij uitlenen het extra eigen risico van € 1.000,.


Is mijn camper ook verzekerd bij verhuur?

Nee, standaard is verhuur niet meeverzekerd. U kunt uw dekking wel uitbreiden met verhuur als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • de camper wordt uitsluitend voor recreatief gebruik van particulier aan particulier verhuurd;
  • het primaire doel van de camper is persoonlijk recreatief gebruik (en niet verhuur);
  • de camper wordt maximaal drie maanden per kalenderjaar aan maximaal drie verschillende huurders verhuurd, zonder winstoogmerk;
  • binnen de gezinshuishouding is slechts één camper in het bezit;
  • voor de activiteiten rondom de verhuur van de camper bestaat geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel;
  • de camper wordt niet actief buiten het eigen sociale netwerk of via bemiddelingsbedrijven te huur aangeboden.

Bij verhuur geldt een toeslagpremie van 50% over de dekkingen WA, (beperkt) Casco, inboedel en luifel. Ook geldt er een eigen risico van € 1.000,- (excl. verduistering). Er is tijdens verhuur geen dekking voor rechtsbijstand.


Mijn camper is voorzien van een af-fabriek ingebouwd alarm. Is dit voldoende?

Als uw camper niet duurder is dan € 75.000,- accepteren wij een fabrieksmatig ingebouwd startblokkerings-/alarmsysteem, ook als dit niet is opgenomen in de SCM-lijst.


Kan een camper op vaste taxatie worden verzekerd?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.


Kan ik gebruik maken van zomertijdkorting?

Nee, onze camperverzekeringen kennen geen zomertijdtarief. Bij het vaststellen van onze premies is er al rekening gehouden met het beperkte gebruik van uw camper tijdens vakanties en vrijetijdsbesteding.


Verzekeren jullie ook zelfgebouwde campers?

Nee, wij verzekeren geen zelfgebouwde campers en opzetunits.


Is er een speciale premie voor oldtimer-campers?

Ja, het is mogelijk een oldtimertarief te rekenen. U kunt uw camper alleen als oldtimer verzekeren als het een origineel gebouwde camper is van 40 jaar of ouder. Voor het berekenen van deze premie wordt standaard het 7.500-kilometertarief gehanteerd.

Is navigatieapparatuur ook meeverzekerd?

Uw navigatiesysteem is meeverzekerd als dit af-fabriek is ingebouwd, omdat de waarde dan is opgenomen in de cataloguswaarde. Over die waarde betaalt u premie en ontvangt u volledige dekking zonder beperking. Losse navigatiesystemen zijn niet automatisch meeverzekerd.

Kan ik ook de inboedel van de camper verzekeren?

Ja, u kunt de inboedel van uw camper meeverzekeren. De premie voor de inboedel bedraagt € 15,- per €1.000,-.