Een halfintegraal camper is te vergelijken met een alkoof camper, maar dan met een meer vloeiende overgang tussen de cabine en woonruimte. Dit maakt van deze camper een camper met een sportieve uitstraling die de laatste jaren dan ook steeds meer aan populariteit heeft gewonnen. Qua ontwerp lijkt de halfintegraal camper dan ook weer erg op de integraal camper, maar er is geen bed aanwezig boven de cabine. Ook zijn dit soort campers meestal wat kleiner, met lengtes variërend tussen de 6 en 8 meter.

Voldoende ruimte voor 4 personen

Een halfintegraal camper beschikt standaard over voldoende woon- en slaapruimte voor 4 personen. De stahoogte is bij de meeste halfintegraal modellen net iets lager dan 2 meter. Niet zo ruim als de integraal camper, maar genoeg ruimte voor voldoende comfort. Het maakt deze camper tevens makkelijk te besturen. Wanneer je met 5 of 6 mensen op vakantie wilt en in een halfintegraal camper wilt overnachten, is er tevens de mogelijkheid om een extra hefbed (dat overdag opgeborgen kan worden) te plaatsen boven de zitgroep.

Voordelen halfintegraal camper

  • Sportieve uitstraling
  • Voldoende ruimte en comfort
  • Makkelijk te besturen

Nadelen halfintegraal camper

  • Relatief lage stahoogte
  • Beperkt laadvermogen

Heeft u zelf een halfintegraal camper of bent u van plan om er een aan te schaffen? Vergeet dan niet om deze te verzekeren!