Komt u (tijdelijk) niet meer op de openbare weg met uw camper? Dan kunt u er voor kiezen om uw camper te schorsen. Het grote voordeel hiervan is dat u de volgende verplichtingen niet meer hoeft na te komen:

  • Algemene Periodieke Keuring
  • Motorrijtuigenbelasting
  • WA-verzekering

Camper schorsen kosten

Dit scheelt u dus een hoop kosten en is ideaal wanneer u zeker weet dat u uw camper tijdelijk niet gebruikt. Het schorsen van uw camper brengt wel kosten met zich mee, dus weeg deze van tevoren goed op tegen de baten. Het standaardtarief om een camper tot 3.500 kilo te schorsen bedraagt €73,-. Indien u een voor de tweede (of vaker) een schorsing aanvraagt wanneer de vorige schorsing nog geen jaar geleden is dan betaalt u het hogere tarief van €120,- (tenzij uw camper ouder is dan vijftien jaar, dan geldt het standaardtarief).

Makkelijk online schorsen of bij een loket

U kunt uw camper eenvoudig online schorsen op de website van de RDW of bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie. U kunt een schorsing voor maximaal één jaar aanvragen. De schorsing loopt daarna automatisch af. De RDW geeft uw schorsing altijd door aan de belastingdienst waardoor de motorrijtuigenbelasting automatisch stopt. Houd er wel rekening mee dat u de schorsing van uw camper zelf moet doorgeven bij uw verzekeringsmaatschappij. Niet alle verzekeringsmaatschappijen werken mee aan het tijdelijk stopzetten van uw verzekering wanneer u uw camper tijdelijk schorst. Bovendien raden wij u aan om uw camper wel te verzekeren voor zaken als brand, diefstal en schade.