Is de buitenkant van uw camper schoon? Dan is het nu tijd om het interieur van uw camper onder handen te nemen. Wij voorzien u hieronder van een handig stappenplan zodat ook de binnenkant van uw camper er straks weer netjes uitziet. Want hoe u uw camper ook gebruikt, het interieur blijft nooit helemaal brandschoon. Denk bijvoorbeeld aan etensresten, dode insecten en moddervoeten.

Stappenplan interieur camper schoonmaken

  • Ruim alle rotzooi op en gooi weg/berg op wat u niet nodig heeft
  • Verwijder losse delen, zoals bankkussens en vloerbedekking, tijdelijk uit uw camper
  • Stofzuig uw hele camper
  • Maak de keuken goed schoon (vergeet de koelkast niet)
  • Reinig de badkamer
  • Maak de bekleding van de kussens schoon met lauw water

Gebruik altijd een passend schoonmaakmiddel

Houd er bij het schoonmaken van uw camper rekening mee dat u altijd een geschikt schoonmaakmiddel gebruikt. De keuken maak je gemakkelijk goed schoon met een ontvetter, terwijl u voor de badkamer beter een minder agressief schoonmaakmiddel kunt gebruiken. Het beste is om de badkamer schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel waarmee u nog wel de kalkaanslag kunt verwijderen. Het vele kunststof in de badkamer van uw camper is namelijk niet goed bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen.

Alle stappen doorlopen en de buitenkant van uw camper ook weer mooi schoon? Dan is uw camper nu helemaal klaar voor de stalling na een heerlijke vakantie. Vergeet u niet dat het verplicht is om uw camper het hele jaar door (ook wanneer deze gestald staat) te verzekeren?