De tijd van (te) hard rijden op buitenlandse snelwegen lijkt voorbij. Europese landen gaan vanaf 2016 intensiever samenwerken om buitenlandse hardrijders aan te pakken. Als gevolg wordt het nu makkelijker om boetes naar het thuisadres van de hardrijder te sturen. Daarom adviseren we u om vooraf goed onderzoek te doen naar de maximale toegestane snelheden.

Veel onduidelijkheid

Wat is de maximumsnelheid voor een camper per land? Dit blijkt voor veel Nederlanders nog onduidelijk te zijn. Daarnaast worden de maximumsnelheden ook regelmatig aangepast, waardoor velen onnodig het risico lopen om beboet te worden. Bekijk hieronder het actuele overzicht voor campers onder én boven de 3.500 kg:

Flitspalen

Veel navigatiesystemen maken het via GPS mogelijk om flitspalen te signaleren, zodat u hier tijdig op kan anticiperen. Helaas zijn deze in veel landen verboden en moet de software zelfs verwijderd worden van uw navigatiesysteem. We raden u daarom aan om u te laten adviseren op de site van de leverancier van uw navigatiesysteem.

Let op: radardetectie is sowieso illegaal!