Voor het eerst overschrijdt het aantal campers in Nederland de honderdduizend. Er stonden op 1 augustus 2016 maar liefst 100.392 kampeerauto’s geregistreerd. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is hiermee in tien jaar verdubbeld.

De meeste campers zijn te vinden in Noord-Brabant, namelijk 16.820 stuks. Maar dat wil niet per se zeggen dat Brabanders het liefst op de camping zitten. Want in Drenthe blijken campers, afgezet tegen de totale bevolking, het populairst. Namelijk 1 op de 94 inwoners heeft een camper, in Brabant zijn dat er 1 op de 148.

De minste mensen met een camper zijn in Flevoland te vinden. Slechts 1 op de 186 Flevolanders zijn in het bezit van een kampeerauto. Dit blijkt uit de cijfers van Kampeer en Caravan Industrie (KCI), de Bovag en databureau VWE.

Tot nu toe is de verkoop van nieuwe campers dit jaar met 13,8 procent toegenomen in vergelijking met de eerste zeven maanden van vorige jaar. Caravans doen het ook nog altijd goed. De verkoop daarvan is met 8,3 procent gestegen in dezelfde periode ten opzichte van vorig jaar.