Volgens camperreisorganisatie Travelhome, is er een groei zichtbaar in het aanbod van kleinere campers in Amerika, die bedoeld zijn voor verhuur. Dit is heel opmerkelijk, want de campers in Amerika kenmerken zich vooral hun lengte. Sommige modellen zijn wel 11 meter lang. 

Echter is er steeds meer vraag naar kleinere en compactere campers. Zo zijn ze in Canada al geruime tijd bezig met het verhuren van kleinere modellen, deze modellen variëren van 4 tot 7 meter lang. Amerikaanse camperfabrikanten willen graag aan deze behoefte voldoen door met nieuwe modellen op de markt te komen, die kleiner en zuiniger zijn. Hoewel Amerikanen gewend zijn aan grote trucks, voelen Europese vakantiegangers zich toch meer op hun gemak in kleinere voertuigen.

Voordelen van het rijden in een compacte camper

Naast het feit dat wij Europeanen ons prettiger voelen in een compacte camper, zijn er nog een aantal voordelen aan verbonden. Zo is het brandstofverbruik vele mate minder. Het manoeuvreren met een kleine camper gaat een stuk makkelijker, zo hoeven bochten minder ruim genomen te worden. Daarnaast kunt u met een kleinere camper ook parkeren op parkeerplaatsen voor personenauto’s.

Alhoewel de afmetingen van deze campers compacter zijn, biedt een kleine camper dezelfde comfort als een grotere. Zo beschikken ze over een koelkast, toilet, luifel, magnetron, slaapplaatsen en airco. Wilt u een compacte camper huren in Amerika? Dan kunt u deze huren in populaire bestemmingen zoals Las Vegas, Los Angeles en San Francisco.