In de bergen rijden met een normale auto is al anders, met een camper is het dus helemaal wennen. Hier volgen een paar tips om veilig met uw camper de bergen te trotseren.

Blijf rustig rijden

Met de camper kunt u niet zo snel de berg oprijden als met een normale auto. Op den duur kunnen er dus een aantal auto’s (ongeduldig) achter u aan rijden. Maar laat u niet opjagen. Als er ergens een veilige plek langs de weg is om even te stoppen kunt u de auto’s voorbij laten gaan.

Ben zuinig met de remmen

Rij in een constante versnelling de berg op- en af. Rij bergafwaarts met gematigde snelheid en rem op de motor.

Houd de temperatuurmeter van de motor in de gaten

In de zomer is het al warm en als de motor van uw camper hard moet werken om een berg op te komen wordt hij alleen maar heter. Volg de volgende tips op. Mochten deze niet helpen, stop dan even op een veilige plek langs de weg om de motor af te laten koelen.

  • Draai genoeg toeren

Als u veel toeren draait draaien de ventilatoren en waterpomp sneller. Zo wordt de motor beter gekoeld.

  • Zet de airco uit

Als u al genoeg toeren draait maar de temperatuurmeter nog steeds richting rood gaat kunt u de airco uitzetten en de verwarming aan. Zo kan de motor de koeling benutten en overige warmte wordt weggevoerd van de motor.

  • Laat de motor nog even lopen na aankomst

Zet niet meteen de motor uit bij aankomst op uw bestemming/rustplek. Als de motor nog even doorloopt kan de koelvloeistof blijven koelen.