Op vakantie gaan is in tijden van crisis niet voor iedereen even vanzelfsprekend. U telt namelijk al snel honderden euro’s neer voor een reisje met het vliegtuig of geeft het uit aan de tol op de snelweg. Linksom of rechtsom vakantie zijn niet heel goedkoop. Maar wanneer u op vakantie wilt gaan met uw camper of caravan, hebben wij nog wel een leuke tip voor u. Vakantiegangers gaan namelijk steeds vaker op vakantie met andermans sleurhut.

Airbnb voor caravans en campers

In Nederland tellen we al een half miljoen caravans en 100.000 campers en dit aantal blijft ieder jaar weer stijgen. De vraag mag dan wellicht stijgen, de prijs van een huisje op wieltjes daalt helaas niet. Vandaar dat Martijn Peeters, oprichter van camptoo.nl, verwacht dat we in toekomst allemaal met iemand anders zijn camper of caravan erop uit trekken. Via Camptoo kunnen eigenaren hun vakantiemobielen nu aanbieden aan mensen die er een poosje op uit willen.

Dit is niet alleen handig voor mensen die een caravan of camper zoeken, ook voor de eigenaren is dit een handige uitkomst. Aangezien een camper of caravan al gauw 4000 tot 5000 euro kan kosten, is het zonde dat het mobiele huisje misschien 48 weken per jaar gewoon op de oprit blijft staan. Door hem te verhuren, scheelt dat weer een beetje geld. En kunnen je andere mensen enorm blij maken met een leuke vakantie.

Jonge huurders

Leuk fenomeen is dat de meeste camper of caravan eigenaren rond de 50 en 65 zijn, de huurders zijn echter een stuk jonger. Veel mensen die namelijk het backpacken hebben gehad, huren een camper of caravan en zijn dus tussen de 25 en 40 jaar oud. Of er ook daadwerkelijk een nieuwe trend is geboren, moet de toekomst natuurlijk uitwijzen. Maar de cijfers liegen er niet om, het aanbod op Camptoo stijgt nog iedere maand.