Als u graag de natuur in gaat met uw camper kunt u terecht komen op kampeerterreinen met een ruwe of ongelijke ondergrond. Heeft u een mooie plek voor uw camper gevonden maar lijkt de ondergrond niet helemaal geschikt om de camper hier te parkeren voor een overnachting, dan zijn er handige hulpmiddelen om uw camper toch stabiel te parkeren. Uw camper waterpas neerzetten is bovendien belangrijk zodat de apparaten in uw camper goed blijven functioneren.

Waterpas zetten camper

Veel moderne campers hebben een automatisch levelsysteem. Heeft uw camper dat niet dan kunt u een waterpas gebruiken. Er zijn ook handige waterpas-apps voor uw smartphone. Om uw camper waterpas te zetten moet u eerst weten hoe uw camper staat. Dit meet u met de waterpas in de breedte en in de lengte. Hieruit kunt u afleiden aan welke kant opgehoogd moet worden. Om dit te doen zijn er handige hulpmiddelen zoals keggen (ook wel oprijblokken genoemd).

Oprijblokken

Is de ondergrond waar u uw camper gaat parkeren ongelijk? Dan komen oprijblokken goed van pas. Hiermee kunt u hoogteverschil overbruggen en uw camper ondanks de scheve ondergrond toch waterpas neerzetten.

Steunplaten

Is de ondergrond van uw camperplaats zacht of modderig? Leg dan steunplaten onder de wielen en uitdraaisteunen. Hiermee voorkomt u dat ze wegzakken en tijdens uw verblijf de camper steeds schever komt te staan. En zo kunt u ook weer makkelijk wegrijden als u vertrekt. 

Uitdraaisteunen

Uitdraaisteunen voorkomen dat de camper gaat wiebelen. Als uw camper op de goede plek waterpas staat draait u ze uit totdat ze vast contact met de bodem hebben. Uitdraaisteunen zijn alleen bedoeld ter ondersteuning. Ze kunnen geen extra gewicht dragen en daarom zijn uitdraaisteunen niet geschikt om te gebruiken om er een hoogtecorrectie meer uit te voeren.