In de eerste 6 maanden van 2016 zijn veel nieuwe campers verkocht: maar liefst 1078 stuks. Dat is ruim 14 procent meer dan in de eerste helft van 2015. Ook de verkoop van caravans zit in de lift (+5%). Dit blijkt uit cijfers van de Bovag.

Voor een nieuwe camper wordt al snel meer dan 80.000 euro neergeteld. Veel geld? Er zijn ook veel goede tweedehands campers te koop vanaf zo'n 20.000 euro.

Volgens de Bovag kopen vooral 65-plussers een nieuwe camper. Deze groep heeft er over het algemeen dan ook voldoende geld voor: de kinderen zijn het huis uit en de woning is afbetaald. Daaarnaast hebben gepensioneerden de tijd om veel op pad te gaan met hun nieuwe camper.

Opvallend is dat ook bij jongeren een vakantie in een camper steeds populairder wordt, echter gaat het dan vaak om gehuurde campers. Niet alleen in Nederland, maar juist ook buiten Europa.

Een andere trend is dat de campervakantie steeds luxer wordt. Veel nieuwe campers zijn voorzien van een comfortabele uitrusting, inclusief grote tv's, airco en hydraulische poten waarmee het voertuig automatisch waterpas komt te staan.

Maar of u nu met een zeer luxe exemplaar op vakantie gaat of kiest voor een meer budget vakantie in een tweedehands camper: vergeet niet uw kostbare bezit te verzekeren!