Met ingang van het nieuwe jaar is het officieel toegestaan om autogas te tanken voor huishoudelijk gebruik in de camper. Hoewel de meeste campers voorzien zijn van losse gasflessen, zijn steeds meer campers uitgerust met een vaste LPG-tank. 

De LPG-tank voorziet de kachel, koelkast, kookplaat en eventueel de boiler van gas. Hoewel het toegestaan was om een goedgekeurde LPG installatie in uw camper te plaatsen, mocht u voor 1 januari 2016 deze tank niet vullen met autogas in Nederland. Voor het vullen van de tank moest u naar het buitenland. Niet veel mensen hielden zich aan deze regels, maar het kon gebeuren dat men bij het tankstation geweigerd werd.

Wetswijziging

Na herziening van de regels rondom de opslag, het gebruik en het tanken van autogas is de wetgeving met ingang van 1 januari 2016 op dit punt aangepast. Het tanken van autogas voor huishoudelijk gebruik in de camper is toegestaan, mits de installatie aan alle eisen voldoet.

Meer duidelijkheid

De aanpassing van de regels zorgt voor een hoop duidelijkheid. De meeste pomphouders maakten er niet veel bezwaar van als mensen dit toch deden, desondanks hadden de pomphouders strikt genomen gelijk als ze het niet toestonden. 

Wilt u ook autogas tanken voor huishoudelijk gebruik in uw camper, zorg er dan voor dat uw gasinstallatie aan alle eisen voldoet. 

Bron: NKC