Kamperen wordt steeds spannender aldus een woordvoerder van RECRON, de branchevereniging voor recreatieondernemers. De aftrap van het nieuwe kampeerseizoen start elk jaar weer met Pasen. Zo zijn veel campings al volop bezig met het binnenhalen van de eerste kampeerders.

Tegenwoordig spelen steeds meer campings en recreatiebedrijven in op de nieuwste trends op het gebied van kamperen. Op deze manier probeert men aan de vraag van de consument te voldoen en probeert men de kampeerder een unieke en onvergetelijke ervaring mee te geven. Een tweetal opvallende trends die zich de laatste tijd steeds verder ontwikkelen zijn glamping en bamping. In dit bericht zullen wij u meer vertellen over deze twee trends.

Glamping: luxe vorm van kamperen

Glamping is een luxere vorm van kamperen dat steeds meer in populariteit toeneemt. Glamping wordt ook wel glamourous camping genoemd. Bij glamping ervaar je het gevoel van kamperen, maar dan op een luxe manier. U hoeft zelf namelijk helemaal niks te doen, alles wordt voor u geregeld. Bij aankomst staat de tent al klaar, u hoeft alleen uw koffers uit te pakken en u bent klaar. Daarnaast is de tent volledig ingericht met een bed, klein keukentje, tafels en stoelen.

Bamping: Back to Basic

Een nieuwe trend gaat vaak gepaard met een tegenbeweging. De nieuwste trend Bamping is bedoeld voor mensen die zo min mogelijk luxe willen en het liefst back to basic willen. Terug naar de natuur en daarbij zo min mogelijk gebruik maken van moderne faciliteiten. Bamping is ideaal te combineren met een spannende survivalactiviteit. Bij bamping staat de natuur en duurzaamheid centraal, daarnaast is het de kunst om te overleven met zo min mogelijk faciliteiten.

Welke manier van kamperen spreekt u het meeste aan?