Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze mobieltjes en tablets, ook op vakantie zijn deze apparaten onmisbaar. Naast het in contact blijven met het thuisfront kunt u uw telefoon of tablet gebruiken om handige apps te downloaden, die speciaal ontworpen zijn voor mensen die op campervakantie gaan. Met zulke apps kunt u handig en snel de juiste camperplaats uitzoeken, zo kunt u bijvoorbeeld campings sorteren op voorzieningen. In dit artikel laten wij u kennis maken met een aantal handige applicaties.

Campercontact

De applicatie Campercontact is een app ontwikkeld door de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). De app is te gebruiken voor een iPhone of Android toestel. Leden van de NKC kunnen de app gratis downloaden, niet-leden betalen €5,99 voor het downloaden van de app.

Met de Campercontact app beschikt u over informatie over meer dan 19.000 camperlocaties in 39 landen. U kunt gedetailleerde informatie opvragen over camperplaatsen, serviceplaatsen en campervriendelijke campings. Daarnaast kunnen gebruikers van de app foto’s en beoordelingen toevoegen aan de app. Door de beoordelingen en foto’s kunt u een weloverwogen keuze maken. Naast het zoeken naar een goede campingplaats kunt u de app ook gebruiken om routes naar camperplaatsen te plannen met behulp van navigatiesoftware op uw smartphone of tablet.

U zult vast denken: “Kost dit niet ontzettend veel internet?” Nee hoor, de app is namelijk ook offline te gebruiken. Wel moet u de kaarten van te voren downloaden om ze offline te kunnen raadplegen.

ANWB Camping

In deze app van de ANWB vindt u bijna 8.500 campings in Europa. Tegen een geringe betaling kunt u per land de campings downloaden, in het buitenland kunt u deze campings weer offline raadplegen. De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Camping Cookbook

Weet u niet wat u moet koken? Gebruik de Caming Cookbook app, deze app is te gebruiken met een iPhone. Als u de app opent, kunt u een keuze maken tussen de verschillende manieren van koken. Er zijn een heleboel leuke recepten te vinden voor elk kooktoestel, dus ook als u alleen een 1 pits gasbrander heeft.