De camper was nog nooit zo populair. Het aantal verkochte nieuwe campers is in mei maar liefst met 59,1% gestegen. Dit ligt grotendeels aan het stijgende consumentenvertrouwen en aan het goede weer. De maand mei was een hoogtepunt maar in het hele jaar 2017 is er ook al een groei van 15,5%. Ook tweedehands campers doen het goed op de markt. Hier is een stijging van 7,5% te zien.

Vaak eropuit

Voor Nederlanders is mooi weer meteen een reden om eropuit te trekken. Met een camper heeft u snel alle benodigdheden bij elkaar voor een korte trip. U kunt dan meerdere keren per jaar korte weekendjes weg zonder dat u vast zit aan een vaste locatie zoals een vakantiehuisje. De aanschaf van een camper loont zich dan al snel.

Goede mobiliteit

Vooral buscampers zijn erg populair. Deze zijn met name favoriet door de compacte afmetingen en het hoge rijcomfort. In feite is een buscamper een omgebouwd bestelbusje, een normale camper daarentegen heeft eigenlijk meer weg van een kleine vrachtwagen. De hoogte van een buscamper is lager dan een standaard camper wat ook zorgt voor meer gemak tijdens het rijden en parkeren. Vaak heeft een buscamper een uitzetdak. Zo vergroot je in een handomdraai bijvoorbeeld het aantal slaapplaatsen. Genoeg pluspunten dus die de populariteit van de buscamper verklaren.