De kerstmarkten zijn weer begonnen, hetgeen betekent dat er weer een leuke en gezellige tijd is aangebroken. Kerstmarkten zijn razend populair en daarom altijd druk bezocht. Het is daarom ook leuk om eens de minder bekende kerstmarkten te bezoeken. Het voordeel van deze minder bekende kerstmarkten is dat ze eenvoudig te bereiken zijn met een camper. Daarnaast liggen de meeste camperplaatsen op loopafstand van het centrum en de kerstmarkten. Omdat er zoveel kerstmarkten zijn in Duitsland hebben wij voor jou de meest bijzondere kerstmarkten op een rijtje gezet.  

De Lamberti kerstmarkt in Oldenburg

De kerstmarkt in Oldenburg is van 28 november tot 22 december 2017. De openingstijden zijn op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 21.30, van zondag tot en met donderdag van 11.00 tot 20.30. Op zaterdag 2 december is de kerstmarkt extra lang geopend tot 00.00. Het verlichte stadje telt 125 kraampjes die allemaal mooi verlicht zijn. Ook kun je genieten van heerlijke winterse lekkernijen, zoals glühwein of heerlijke gepofte kastanjes. Je hoeft geen entree te betalen voor deze kerstmarkt. De camperplaats Oldenburg is op loopafstand van de kerstmarkt.

De Engelkerstmarkt in Emden

De ‘Engelkemarkt’ is van 27 november tot 31 december. De openingstijden zijn van 11.00u tot 20.00u, 24 t/m 26 december is de markt gesloten. De kerstmarkt in Emden is heel bijzonder en anders dan alle andere kerstmarkten, de kerstmarkt drijft namelijk! De markt is te vinden aan een pittoreske kade midden in het stadscentrum. Hier kunt u op de mooie verlichte museumschepen en traditionele zeilschepen een kijkje gaan nemen. De stad is ook echt de moeite waard voor een stedentrip. Ideaal dus om hier met uw camper te overnachten. De camperplaats Emden met uitzicht op de oude haven is op loopafstand.

Kerstmarkt Nordhorn

De kerstmarkt in Nordhorn is elk jaar weer schitterend versierd met duizenden lichtjes. Een bezoekje aan deze kerstmarkt is zeker de moeite waard. De kerstmarkt is van 27 november tot 30 december 2017. Op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag is de markt van 13.00-20.00 geopend, op donderdag van 13.00-22.00 en op zondag van 14.00 tot 20.00. Op 24 december zijn de openingstijden van 11.00 tot 14.00. Ook in Nordhorn is de camperplaats op loopafstand.

Naast deze drie kerstmarkten zijn er nog veel meer leuke kerstmarkten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Kijk van te voren of er een camperplaats in de buurt is en maak er een gezellig weekendje weg van!