Steeds meer particulieren willen hun camper gaan verhuren. Dat kan natuurlijk, maar u moet dan wel een aantal zaken regelen zoals met de belastingdienst en de verzekering. Bereken eerst of het allemaal haalbaar is en of u wel winst zult maken. Vaak wordt met huurcampers schade gereden omdat men niet gewend is met een groter voertuig te rijden. Verzekeringspremies gaan na schade vaak omhoog, ook dit zult u mee moeten berekenen in de baten-kosten analyse.

  1. de wegenbelasting, u moet i.p.v. het kwart tarief met u het halve tarief betalen bij het bedrijfsmatig verhuren van de camper. 
  2. de verzekering sluit altijd verhuur uit, Echter er bestaat de mogelijkheid om tegen premietoeslag verhuur wel te verzekeren (verhuur aan particulieren voor recreatieve doeleinden). Er geldt dan ook een hoger eigen risico op casco en verduistering is niet verzekerd!

Daarnaast moet u een verhuur contract (laten) opstellen. Bedenk dat een onvolledig of juridisch onvolledig/onjuist contract tot veel ellende kan leiden bij schade. Veel huurders hebben geen ervaring met het rijden met een grote auto, wat risico op schade groter maakt.