Tijdens de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden (19 tot en met 24 januari) werd de camper van het jaar bekend gemaakt. De titel van “Camper van het Jaar 2017” gaat naar de Hymer DuoMobil B-DL 534.

Elk jaar wordt deze prijs uitgereikt aan de meest innovatieve camper. Deze onderscheiding is een initiatief van de Kampeer en Caravan Kampioen. De winnaar wordt bepaald door een vakjury en de lezers van Kampeer en Caravan Kampioen. De vakjury bestaat uit ervaren journalisten in de camper- en caravan business die veel inzicht hebben in de trends.

Functioneel en licht gebouwd

De jury was onder de indruk van de functionele indeling van de Hymer DuoMobil B-DL 534. Het moderne interieur biedt een heleboel praktische mogelijkheden. De leefruimte wordt optimaal benut. Onder ander door de mogelijkheid om de stuurcabine om te bouwen tot slaapruimte. Dit bed heeft zelfs meerdere mogelijkheden. Je kunt er in de breedte op slapen maar het is ook mogelijk er twee eenpersoons bedden van te maken. Het hefbed is bovendien mooi weggewerkt en valt daardoor nauwelijks op. De woonkamer bevindt zich achterin de camper. De stuurcabine kan op hierdoor helemaal afgesloten worden. Veel van deze functionaliteiten zijn bedacht door het ervaren camperechtpaar Schleinkofer.

Bij het ontwikkelen van de camper is gebruikt gemaakt van nieuwe productiemethoden en moderne materialen. Deze unieke manier van lichte opbouw zorgt voor een gewichtsbesparing van zo’n veertig procent. Als resultaat hiervan komt het rijklaargewicht van de zeven meter lange camper onder de 3000 kilo.