Het is precies een jaar geleden dat BOVAG, dé brancheorganisatie voor mobiliteit, aankondigde dat het aantal campers in Nederland een recordhoogte van maar liefst 88.634 campers had bereikt. Inmiddels, een jaar later, blijken campers nog steeds in populariteit te stijgen. Zo steeg de verkoop van campers in mei met bijna 10 procent (!) ten opzichte van het jaar daarvoor. Tijd om in dit blog eens de grootste voordelen van een campervakantie op een rijtje te zetten.

1.Vrijheid

Met een camper is het niet nodig om vroegtijdig een vliegticket of accommodatie te boeken. Sterker nog: het is een kwestie van uw spullen pakken, de sleutel omdraaien en wegrijden. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom een campervakantie zo populair is geworden: u kunt gaan en staan waar u maar wilt. Deze flexibiliteit geldt trouwens ook voor als u al op uw bestemming bent. Valt het park toch tegen? Of hebt u te maken met slecht weer? Geen probleem: u stapt gewoon weer in de auto en rijdt naar een betere bestemming. Dat is pas vrijheid!

2. Comfort

Hoewel campers in veel verschillende maten te koop of te huur zijn, staat het doorgaans garant voor veel comfort. De meeste campers zijn uitgerust met een slaapruimte, douche, keuken en loungeruimte, waardoor u het met gemak een dag tot anderhalve dag op de weg kan uithouden. Zorg echter wel voor wat tijdverdrijf (spelletjes, DVDs, etc.) en stop regelmatig om even wat te eten en te drinken, de benen te strekken of een frisse neus te halen.

3. (Genoeg) ruimte

Wanneer u met een auto of vliegtuig op vakantie gaat, heeft u altijd het probleem dat u niet alles mee kan nemen. En wat is nou juist de pech? Vaak komt u er pas op de bestemming achter wat u mist… Gelukkig biedt een camper genoeg ruimte om zoveel mogelijk spullen, zoals een gasstel of buitentafel, mee te nemen. Daarnaast kunt u uw vrijheid nog verder vergroten door bijvoorbeeld fietsen mee te nemen. Zo blijft u ook nog eens in beweging. En dat op vakantie!

Ga zorgeloos op reis met een camperverzekering. Bij DMW berekent u in enkele minuten uw premie en kunt u uw verzekering direct online afsluiten. Bereken uw premie.